dijous, 22 de març del 2007

Contes de peixos: En Difu, la Purpu, en Curau i l'Estrella.


Un dia que feia molt sol, a l’Oceà Atlàntic.... van néixer una colla de peixos: tacats, ratllats, allargats, petits i grans. Però en va néixer un de difuminat i li van posar el nom de Difu, aquest era simpàtic, rialler, divertit, guapo i fort, però molt i molt petit.
Quan va ser més gran van haver de marxar d’aquest Oceà. Ell va anar a l’Oceà Pacífic. Un cop allà es va comprar una casa de corall. Al cap d’uns dies va començar a treballar de policia, allà hi va conèixer una peixeta que es deia Purpu. Un dia La Purpu se’n va anar molt lluny.
Al cap d’un mes en Difu es va adonar que la Purpu se n'havia anat i va començar la seva aventura, va decidir buscar-la!.
Buscant buscant.... va trobar un peix que demanava ajuda:
-auxili! Auxili!
En Difu va veure que estava atrapat en una xarxa i el va ajudar. Aquest peix es deia Corau. En Difu li va explicar que buscava una peixa i en Curau li va dir que l’ajudaria i tots dos van començar a buscar-la.
Van nedar, nedar i nedar però no la trobaven... van veure un bar i hi van entrar:
-Perdonin, que han vist una peixeta?
-Doncs .... sí!
-Que sabrien dir-nos cap on ha anat?
-Cap al nord.
-Moltes gràcies!!!
-Curau, cap aquí!
-Difu, cap allà!
No es posaven d’acord. Al final es van decidir i van endevinar el camí.
Al cap d’una estona van trobar dos taurons, aquests van començar a perseguir-los, però nedant, nedant, els taurons es van cansar i els van deixar.
Al cap d’una estona van veure un hotel per passar la nit. Era un hotel de mala mort: les escales grinyolaven, els passadissos eren plens de quadres que semblava que et miraven...
El dia següent, al matí, van marxar. Neda que nedaràs van arribar a una ciutat. Allà es van comprar una casa i el món és tant petit que al costat hi vivia la Purpu. En Curau es va enamorar d’una peixeta que estava plena de ratlles i es deia Estrella. En Difu va sortir amb la Purpu i al cap d’un mes es van casar i en Curau i l’Estrella també.


Van ser feliços
i van menjar anissos!


Mònica

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, som l´Aaron (7 anys)i la Mònica (mare de l´Aaron)tot buscan fotos de peixos us hem trobat, el conte es preciós, seguiu escribin aixi de be, nosaltres ells llegirem, segur.
L´Aaron fa 1 a l´escola Heura de Bcn.
Molts Petons.