dimarts, 27 de març del 2007

Contes de peixos: En Quadrat i el tauró Frixon


Vet aquí que una vegada hi havia un peix anomenat Quadrat, que vivia a l’Oceà Pacífic. Tenia els ulls blaus i les aletes del darrera de colors: grocs, blaus, vermells, roses, verds i de quadrats vermells i negres.
Un dia, en Quadrat estava a la plaça amb el seu amic Pistatxo:
- Hola Quadrat, com estàs? Bé o malament?
- Hola Pistatxo, estic molt bé, i tu?
- Jo també. Juguem a la pilota o a amagar?
- A mi m’agrada més jugar a amagar. Pistatxo, tu pares!
Mentre en Pistatxo parava, en Quadrat es va amagar en unes algues, es va girar i va veure el tauró més fort de l’Oceà Pacífic; aquest era molt dolent i es deia Frixon.
- Pistatxo!!!! Auxili!! Que hi ha un tauró!!!
El tauró Frixon se’l va menjar! En Pistatxo es va posar molt trist i ho va explicar als seus pares. També es van posar molt tristos i van anar a buscar el tauró i no el van trobar.
Els pares d’en Quadrat estaven molt preocupats, s’estava fent de nit i buscaven ajuda per tot arreu. El pare va veure un tauró i al coll i tenia una cadena. Una cadena que semblava la del seu fill.
Es va fer de nit, el pare d’en Quadrat es va amagar darrera una pedra on no perdia ni un detall del que feia el tauró. El tauró es va adormir, roncava molt i el pare va aprofitar-ho i va agafar un pal i com que en Frixon quan roncava obria la boca,li va posar i li va quedar oberta. El pare va entrar a buscar el seu fill i el va trobar ben viu. Quan anaven a sortir la boca es va tancar! el pare va fer unes quantes pessigolles i el tauró va fer un esternut i pare i fill van sortir i es van salvar del tauró més fort del Pacífic.

I conte contat,
conte acabat.

Martí Fornieles

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola. Felicitats a qui ha escrit aquest conte. Al Toni i a mi ens ha agradat molt. Sobretot per queè al final se salven pare i fill.
Toni i carmen