dimecres, 28 de març del 2007

Contes de peixos: En Tristín i el pop


Vet aquí que una vegada, quan els bolets no tenien barrets , un peix que es deia Tristín anava voltant pel món, no s’estava mai quiet, sempre estava trist perquè no el volia ningú. En Tristín s’enfadava molt. Anava a l’escola i li tenia por.
Un dia, el seu avi es va morir i en Tristín es va posar encara més trist. Al cap d’un dies es van morir els seus pares i encara es va posar més trist i es va quedar més sol. Va aparèixer un Tauró, se’l va cruspir i el va engolir, però no es va morir, i el tauró el va escopir al mar.
Les temperatures del mar van baixar, i a poc a poc es va anar refredant fins que es va gelar i tots els habitants del mar van quedar congelats. Els animals de fora el mar estaven contents perquè feia fred i havia nevat i així podien jugar amb la neu una estona fins que les mares els cridessin per anar a dormir.
Dins el mar van fer un gran foc per descongelar-lo i així es van moure i van anar a dormir. Quan es feia de dia van anar a jugar a la cuit i amagar i els va sortir un pop i es pensaven que se’ls volia menjar, però no va ser així, ja que volien ser amics. En Tristín va presentar el pop als altres peixos, els va dir:
- No us espanteu!
En Tristín per primer cop estava content, ja que tenia amics i van jugar molt. En fer-se de nit van anar al llit tots i el pop va anar a dormir a casa del peix Tristín, però la mare del pop no ho sabia i el va buscar fins que el va trobar, però el pop es va tornar a escapar i es va amagar sota un arbust.

Andrea Ruiz

1 comentari:

Anònim ha dit...

esta molt be per que els nens s´en adonin que tenen mes gent al seu voltant